Wat hebben
we gedaan:

  • Mentale merkidentiteit
  • Visuele Merkidentiteit
  • Campagnes
  • Marketing
  • Digitaal ontwerp

Welbions

Bij ons geen stijve bedoeling op kantoor, maar een relaxte en open sfeer. Dit werd ook opgemerkt door Welbions in hun zoektocht naar een ontwerpbureau om mee samen te werken na de fusie. Welbions ging fysiek langs bij een aantal bureaus in Twente om te kijken waar ze de beste klik mee hadden en wij waren blij te horen dat de klik die wij voelden bij Welbions wederzijds was. Je ergens thuis voelen is belangrijk en al helemaal voor een woningcoöperatie!

Voorbereidingen voor de eerste presentatie aan Welbions

Multi inzetbaar stramien

De opdracht was een uitdaging: ‘ontwikkel een identiteit binnen 3 maanden.’ Een omvangrijke klus, kijkend naar de verscheidenheid in middelen die ontwikkeld moesten worden. Een vast stramien die flexibel ingezet kon worden was ons antwoord op deze uitdaging. Een voorbeeld hiervan is dat de opzet van het briefpapier hetzelfde was als die van de bestickering van de auto’s. Geen gemakzucht, maar een goed doordacht grid dat multi-inzetbaar is.

Meer dan huizen

Binnen de nieuwe identiteit werden verschillende logo’s gecreëerd voor verschillende doelgroepen. Hier zijn nuances in kleur en vorm aangebracht, maar gevoed vanuit één identiteit. Belangrijk uitgangspunt is dat Welbions wil dat mensen lekker in hun wijk kunnen leven. Daarom ook juist de keuze om geen huizen te laten zien, want Welbions gaat om meer dan alleen verhuur van woningen.

Aanscherping door de jaren heen

Op dit moment is de huisstijl al een aantal jaren in gebruik. Daarom is er onlangs gekozen voor meer vrijheid binnen ‘het stramien’. De visuele identiteit van Welbions wordt inmiddels zo goed herkend, dat we kunnen spelen met de elementen en er zo altijd voor zorgen dat de visuele identiteit up-to-date is.

Welbions
Welbions
Welbions Logo
Welbions Logo
Welbions
Welbions
Welbions
Welbions