Wat hebben
we gedaan:

  • Visuele identiteit
  • Realisatie

Total body scan voor je merk

Preventieve medische onderzoeken, daar houden ze zich dagelijks mee bezig bij Prescan. Van een uitgebreide Total Body Scan tot een los laboratorium onderzoek, alles is mogelijk.

Het merk Prescan was toe aan een upgrade. Het doel; een premium merkbeleving. Door andere keuzes te maken op verschillende vlakken, brachten we het merk weer naar een gezond level.

Het kloppende hart van het merk

Het logo van Prescan was verouderd. Aan ons de schone taak om deze te reanimeren. Weg met het beeldmerk met de scherpe hoeken. En die krap gespatiëerde, harde letter past niet meer bij de vriendelijke en persoonlijke manier van werken. Tijd om meer eigenheid aan te brengen in de typografie en daarmee een rustig, maar eigen woordmerk te creëren.

Beeld maakt wat los

Uit liefde voor het leven. Dat is de belofte van Prescan. En alle communicatie mag dit uitstralen. Van voornamelijk medische en ietwat kille fotografie, gingen we naar fotografie van mensen en de dingen waar je zo lang mogelijk van wilt genieten. Herinneringen maken met je (klein)kinderen, genieten van mooie reizen of iedere ochtend met een glimlach aan je kopje koffie zitten. Dat is waar Prescan aan wil bijdragen.

Feeling blue?

Iedere kleur brengt een gevoel met zich mee. Door veel kleuren door elkaar te gebruiken, mis je een bepaalde focus. Wij hebben die focus teruggebracht bij Prescan. De diepblauwe kleur als basis, met minimale kleuraccenten van goudgeel en rood. De combinatie van blauw en geel geven het gevoel van rust, vertrouwen en positiviteit, terwijl rood je af en toe wakker schudt.

Een eenduidige uistraling van het merk tijdens ieder touchepoint die de cliënt heeft met Prescan; dat is het doel. Hiermee win je vertrouwen, is de afzender duidelijk en komt je boodschap beter over.

Eenheid brengen in alle verschillende uitingen van Prescan is en blijft een uitdaging. Voor een organisatie die snel wil en kan schakelen is het belangrijk om heldere richtlijnen te hebben. Het is ook al lang niet meer van deze tijd om pagina's dikke brandbooks te maken. Een merk is dynamisch en mag kunnen meebewegen met de veranderingen in de wereld. De basis en ingrediënten blijven daarentegen wel hetzelfde, waardoor je toch overall een totale merkbeleving hebt.

Voor een volledige merkbeleving, wil je consistentie in iedere fase van communicatie. Van advertentie tot aan de informatie over de onderzoeken die je gaat doen bij Prescan. Hieronder vind je een aantal voorbeelden hoe wij deze merkbeleving voor Prescan hebben doorgevoerd op verschillende middelen die je tegenkomt in de customer journey.

Een medisch onderzoek betekend ook dat je een aantal formulieren moet invullen van tevoren. Wij zorgden een goede basis, zodat alle formulieren dezelfde opbouw en uitstraling hebben.

Wanneer je een Total Body Scan ondergaat, krijg je informatie voorbereidende thuisgestuurd, zodat je weet wat je te wachten staat. Deze informatie krijg je een in stevige doos, geheel in Prescan uitstraling.