Testimonial

In onze casestudie vertellen wij onze kant van het verhaal, hoe wij invulling hebben gegeven aan het project en wat onze ervaringen zijn. In onderstaande testimonial vertelt Erick van Zijl (Manager Marketing & Communicatie Deventer Ziekenhuis) hoe hij (en zijn team) het proces als opdrachtgever heeft ervaren.

“Een nieuwe website voor het Deventer Ziekenhuis. Passend bij een nieuwe kijk op medisch-specialistische zorg. Waar informatie de patiënt ‘volgt’. Persoonlijk en momentgebonden. Afgestemd op de behoefte van verschillende typen webgebruikers. Horizontaal georganiseerd in plaats van in traditionele silo’s. Een hub tussen offline en online dienstverlening. En, van ‘buiten’ naar ‘binnen’ gebouwd (vertrekkend dus bij de behoefte van onze stakeholders), maar ook van ‘binnen’ naar ‘buiten’. Want het ziekenhuis wil zich ook laten zien; helder maken waar het voor staat en welke thema’s het belangrijk vindt en waarmee het zich wil onderscheiden. Niet richting patiënten en bezoekers. Maar ook richting zorgprofessionals en andere stakeholders. Want die zijn hard nodig om de ziekenhuiszorg in Deventer en omgeving toekomstbestendig te houden.

Zomaar wat uitgangspunten die ten grondslag lagen aan de nieuwe visie op online van het Deventer Ziekenhuis. Morskieft ontwerpers, al eerder betrokken bij de introductie van de nieuwe huisstijl van het ziekenhuis, kreeg een unieke vraag voorgelegd: ontwerp op basis van deze visie niet alleen de nieuwe look & feel voor het webportaal. Maar ook: verzorg tevens het functioneel en technisch ontwerp én de implementatie. Geen lange leveranciersselectie van de kant van de opdrachtgever dus. Maar: vind zelf een webbouwer die naadloos past bij die visie.

Een ongewone vraag, maar passend bij de specifieke projectinrichting die het Deventer Ziekenhuis koos. Niet alleen de aanpak van de bouw van de site zelf was ongebruikelijk. Van Morskieft werd ook gevraagd mee te schakelen in een proces van co-creatie. Want patiënten, dokters, beleidsmakers en communicatieprofessionals doorliepen alle relevante stappen op weg naar de nieuwe site samen. Dus er waren onderweg niet alleen traditionele projectvergaderingen. Maar ook volop scrums, inloopsessies voor ziekenhuispersoneels en open werkateliers. Allemaal bedoeld om tussentijds te sparren met en input te leveren aan de ontwerpers en de webbouwers van Morskieft.

Zo heeft het bureau in een relatief kort tijdsbestek van anderhalf jaar een ambitieus en energiek project begeleid dat heeft geresulteerd in een state-of-the-art website. Een website die zich qua ambitie, uitstraling en gebruikerservaring kan meten met de beste websites in de ziekenhuissector. De meerwaarde van Morskieft in dit project is niet alleen bepaald door de kundigheid en creativiteit (vormgeving, fotografie, webfunctionaliteiten), maar ook door de flexibiliteit. Ontwikkelingsstappen werden steeds in korte iteraties uitgewerkt. Daarbij werd door Morskieft steeds vinger aan de pols gehouden of implementaties naar wens van de gebruikers en opdrachtever waren. Met CraftCMS werd bovendien een platform gekozen dat zich in webland weliswaar ruimschoots heeft bewezen, maar in zorgland nog maar nauwelijks toepassingen kent. Het wiel moest in dit opzicht opnieuw worden uitgevonden, maar daar is Morskieft ruimschoots in geslaagd.

In dit proces waarin traditionele kaders zijn verlaten, heeft Morskieft zich onderscheiden met een even professionele als vernieuwende aanpak. Steeds hands-on, steeds pro-actief, steeds schakelend met opdrachtgever en gebruikers. Dat het eindresultaat op 1 april 2019 binnen de budgettaire kaders werd opgeleverd, zorgt in dubbel opzicht voor een visitekaartje. In de eerste plaats is de website een prachtig visitekaartje voor het Deventer Ziekenhuis geworden, maar dit project was en is ook voor Morskieft ontwerpers in alle opzichten een visitekaartje voor wat dit bureau in huis heeft.

Klik hier om terug te gaan naar de casestudie