Wat hebben
we gedaan:

  • Mentale merkidentiteit (ism Epic)
  • Visuele merkidentiteit
  • Digitale strategie
  • Social strategie

Silk-ka

Wat doe je als je houdt van mooie producten en sterk design? Dan zoek je elkaar op. Vanaf 2012 werken wij voor en samen met Silk-ka. Silk-ka is een grote internationale organisatie die zijden bloemen produceert en levert aan onder andere bloemisten, interieurzaken en tuincentra.

Een van de kernwaarden is ‘Wow’, dit gevoel hebben wij doorvertaald in het visitekaartje door te werken met een dubbele laag en lasercut. Door de gelaagdheid krijgt het visitekaartje een internationale uitstraling.

Silk-ka heeft het lef gehad om het vertrouwen in Morskieft Ontwerpers te hebben en wij betalen dat vertrouwen uit.

Creatieve momenten bij Silk-ka, ieder seizoen bepalen we samen de visuele vertaling van de nieuwe collecties.

Verscherpen en structureren

Silk-ka had bij de kennismaking verschillende huisstijlelementen zoals het logo en andere vormentaal. Door de jaren heen was de huisstijl stukje bij beetje uitgebreid, waardoor de basis niet meer herkenbaar was. Silk-ka was op zoek naar een creatieve partij met een hands-on mentaliteit die met kwaliteit de professionaliseringsslag kon aanjagen. We zijn als eerste aan de slag gegaan met het creëren van een professionele uitstraling. We hebben lijn en structuur gebracht in verschillende huisstijlelementen door te werken met duidelijke stramienen en grids. In deze situatie was de wens om een upgrade te geven aan de huisstijl die er al lag. Deze is meer gevormd en verder ontwikkeld door de stijl aan te scherpen en te vertalen naar de bestaande middelen.

Wat doen we wanneer?

Voor de middelen is ook een communicatiekalender opgesteld om door het jaar gezamenlijk te werken. Voorheen werden uitingen ad hoc ontwikkeld, maar door een goede planning en vaste momenten kwam er meer lijn en consistentie in.

Na deze periode ontstond de wens om Silk-ka als merk met een herkenbaar beeld te laden. Vanuit die vraag zijn we middels identiteits- en DNA-sessies samen met Silk-ka teruggegaan naar de kern van Silk-ka. Wat vertelt Silk-ka als organisatie, wat vertellen de medewerkers en wat is het gewenste imago? Vanuit hier hebben we gekeken naar de toekomst en daarbij de gewenste identiteit, die een mentale basis vormt in alle stappen in de toekomst. Waar gaan we naartoe, welke stippen zetten we op de horizon? Welk gedrag helpt hierbij en welke waarden sluiten hier naadloos op aan? Het resultaat is vastgelegd in een compact brandbook waarin o.a. de kernwaarden zijn gedefinieerd en het gewenste imago is geschetst.

Vanuit deze kernwaarden en het imago is een doorvertaling gemaakt naar beeld en typografie om het merk de juiste lading te geven. Er zijn nieuwe middelen gekozen die passen bij de ingeslagen weg, maar zijn er ook middelen afgevallen of bijgesteld.

Van product naar merk

De kern van het traject was de verandering in denkwijze van productgericht aanbod naar merkgericht aanbod om bij de doelgroep tot de verbeelding te spreken. Vanuit die gedachte zijn er concepten ontwikkeld bijvoorbeeld door modellen te koppelen aan (deel)collecties en door met vaste thema’s te werken in een jaar die voor herkenbaarheid zorgen. Een belangrijke speerpunt is het aanspreken van de emotie van de doelgroep door het gebruik van de juiste visuele elementen en inhoudelijke boodschap.

Trendsetter

De reis die samen met Silk-ka is gemaakt, maakt dat zij meer een inspirator zijn. Een trendsetter. Dat beeld wordt zowel extern als intern beleefd en heeft ook de medewerkers van Silk-ka nieuwe inspiratie gegeven. Iedereen werkt nu vanuit het verhaal van Silk-ka in plaats vanuit het product. Samen wordt er gewerkt aan Silk-ka, trendsetter in zijden bloemen!

Silk-ka
Silk-ka

Door co-creatieve samenwerking kunnen we snel schakelen om tot doelgerichte concepten en middelen te komen.

Silk-ka
Silk-ka
Silk-ka
Silk-ka
Silk-ka

Vanuit de basis maken we de vertaling naar middelen waarbij beeldgebruik (zowel videografisch als fotografisch) de rode draad is. Silk-ka wil inspireren op alle vlakken en deinst niet terug om nieuwe dingen uit te proberen. Ontwikkelen, realiseren, meten en weer terug naar de tekentafel. Op die manier blijft het merk altijd verfrissend en bij de tijd.

Silk-ka
Silk-ka