Wat hebben
we gedaan:

  • Visuele merkidentiteit
  • Merkarchitectuur

Rijnbrink

Rijnbrink werkt voor en met maatschappelijke organisaties zoals bibliotheken, scholen en culturele instellingen. Dit doen zij vanuit de gedachte dat we samen werken aan een leefbare samenleving waaraan iedereen kan meedoen. Hierbij hebben ze een groot aanbod van diensten en producten.

Elkaar uitdagen

Onze samenwerking met Rijnbrink begon met een revitalisatie van hun visuele identiteit. Vanuit daar hebben we een relatie opgebouwd waarin we elkaar iedere keer weer uitdagen. Van merkstrategische vraagstukken tot aan het ontwikkelen van een custom iconenset, hieronder vind je een selectie van ons werk voor Rijnbrink.

In onze samenwerking met Rijnbrink zit een mooie balans tussen wat wij doen en wat zij zelf oppakken. Wij sluiten aan bij het communicatieteam wanneer nodig. Het communicatieteam van Rijnbrink weet wat ze willen en houden goed het gebruik van de huisstijl in de gaten intern.

Rijnbrink
Rijnbrink

Tijdens de revitalisering van de visuele identiteit werden er onder andere nieuwe visitekaartjes en enveloppen ontwikkeld.

Fotografie is een belangrijk element van de identiteit van Rijnbrink. Voor de corporate fotografie, uitgevoerd door Marjo Baas (BAASIN fotografie), deden wij de conceptontwikkeling. Daarnaast waren wij tijdens de shoot aanwezig voor de art-direction.

Rijnbrink Fotografie
Rijnbrink
Rijnbrink

Omdat Rijnbrink zo’n breed producten- en dienstenpakket heeft, hebben sommige afdelingen in het verleden een eigen merk ontwikkeld. Om op dit gebied gefundeerde keuzes te kunnen maken hebben we samen met Rijnbrink een merkhiërarchie ontwikkeld met een bijpassende flowchart. Op deze manier is het eenduidig te bepalen wat wel en niet kan op het gebied van verschillende merken onder Rijnbrink.

Rijnbrink
Rijnbrink

De iconenset was in eerste instantie alleen bedoeld voor gebruik op Intranet en de online producten van Rijnbrink. Dit bleek een dermate groot succes, dat we de set hebben uitgebreid voor gebruik door de hele organisatie.

Het jaarverslag en een productblad in nieuwe stijl. In alle middelen van Rijnbrink speelt fotografie een grote rol en is er altijd eenheid in gebruik van typografie, vorm en kleur.

Rijnbrink
Rijnbrink
Rijnbrink Visual ID

Om ervoor te zorgen dat alle elementen uit de visuele identiteit consistent gebruikt worden hebben wij Visual-ID opgeleverd; een online tool waarbij de betrokkenen altijd de juiste logo’s kunnen downloaden en de huisstijlrichtlijnen kunnen checken.