Wat hebben
we gedaan:

  • Mentale merkidentiteit
  • Visuele merkidentiteit
  • Digitale strategie

Het Verzet Kraakt

Was jij erbij? Het Verzet Kraakt vertelde het verhaal van de grootste bankroof aller tijden. Een Twents verhaal over heldendaden en verraad. Maar vooral een verhaal over doodgewone mensen zoals jij en ik.

De acteurs in volle concentratie tijdens de voorstelling

Wij hebben natuurlijk met z'n allen het spektakel beleefd. Inclusief het gezamenlijke diner voorafgaand aan de voorstelling, waarbij we onze eigen vlaflip maakten als toetje.

Pssstt..

Een unieke kans voor ons om mee te mogen werken aan zo’n bijzonder cultureel project in Twente. Maar waar te beginnen als er alleen nog maar een idee is zonder script, teksten of muziek?

It’s all in the name

De naam is waar het begon. Het theaterstuk moest een naam krijgen waar mensen over konden gaan fluisteren. Dat ondergrondse gevoel, geheel in sfeer van het theaterstuk. Tijdens de namenbrainstorm waarin zo’n beetje iedere associatie voorbij kwam werd ineens een bijzondere link gelegd. De link tussen ‘Het Verzet’ en het ‘Kraken’ van de bank. Dat werd samen ‘Het Verzet Kraakt’ Een naam met een dubbele betekenis. Natuurlijk heeft ‘het verzet’ de bank ‘gekraakt’, maar het verzet kraakte zelf ook door het verraad waardoor de roof mislukte.

Gefluister in Almelo

Verhaal? Check. Naam? Check. De volgende stap was het creëren van beeld. We ontwikkelden een beeldconcept, waarbij er op de foto altijd maar één kleine lichtbron is. Die minimale lichtbron zorgt ervoor dat je net iets meer dan silhouetten ziet, waardoor je een mysterieuze sfeer creëert. Dit beeldconcept, in combinatie met de juiste locatie en aankleding, werd gefotografeerd door Willem van Walderveen wiens opa deel uitmaakte van de groep bankrovers.

Het oog wil ook wat

Voordat we echt konden gaan communiceren was er nog één ding nodig. Een logo. We kozen hier voor een woordmerk, met een knipoog naar een soort geheimtaal. De letters in het woordmerk zijn zo bewerkt en bij elkaar gezet dat het een geheel eigen vorm wordt. Je moet de eerste keer misschien even goed kijken wat er staat, maar juist dat maakt het spannend. Het logo bleef een herkenbaar element in alle communicatie die in het jaar naar aanloop van het theaterstuk volgde.

Het doek is gevallen

Naast het neerzetten van de gehele stijl rondom ‘Het verzet kraakt’ waren wij ook verantwoordelijk voor het marketingplan en verschillende nationale en regionale acties. 23 september 2017 werd het laatste applaus in ontvangst genomen door alle acteurs en kunnen we met trots zeggen dat alle voorstellingen uitverkocht waren. Een verhaal dat vertelt moest worden en wat altijd onderdeel van onze geschiedenis zal blijven.

Hetverzetkraat 6

Hierboven zie je het toneel in vol ornaat voordat de voorstelling van start ging. Het toneel was groots opgezet, met een aantal mobiele elementen. Door deze ruime opzet kon er tijdens de voorstelling gebruik gemaakt worden van oude voertuigen zoals een aantal motoren en de vrachtwagen waar uiteindelijke de roof mee gepleegd word.

Hiernaast zie je ons in actie tijdens de fotoshoot met fotograaf Willem van Walderveen.

Hetverzetkraat 14
Hetverzetkraat 11
Hetverzetkraat 11
Hetverzetkraat 13
Hetverzetkraat 13