Wat hebben
we gedaan:

  • Mentale merkidentiteit (ism Epic)
  • Visuele merkidentiteit
  • Campagne (ism Epic)

Já, Heracles legt het accent op de á!

Begin dit jaar ontvingen wij een mooie pitchaanvraag: ‘presenteer jullie (creatieve) visie over de toekomst van Heracles Almelo’. Alle remmen los in Enter. Een unieke kans, werken voor een Eredivisieclub! Naast een creatief vraagstuk ook een uitdagend marketingvraagstuk waarbij we direct onze partner Epic binnen de lijnen hebben gezet.

Tijdens een eerste creatieve sessie met een brede projectgroep van supporters, sponsoren en het bestuur is gezamenlijk besloten dat de huisstijl, het logo, niet past bij de het Heracles-gevoel; het logo mist emotie, historie, daadkracht én bevat rood, een no-go. Werk aan de winkel!

1-0 Enter

Een voetbalclub als opdrachtgever. Heracles Almelo, een club waar op dat moment veel gebeurt. Heracles Almelo speelt op het randje van degradatie en is op dat moment volop bezig met de vernieuwbouw van het stadion. Van 8.500 naar 12.500 stoelen, van 9 skyboxen naar 20 skyboxen. Logisch gevolg van deze uitbereiding is de vraag van Heracles Almelo om de kaartverkoop een boost te geven en het stadion te vullen.

Wie is Heracles Almelo?

Haar identiteit; een club met zeer rijke historie (ruim 100 jaar!); een unieke naam (afgeleid van een Griekse god, geweldig!); een eerlijke, betrouwbare supportersgroep (de grootste supportersgroep van Nederland die op de fiets naar het stadion komt) en het imago van een gemoedelijke, sympathieke club. Past de huidige identiteit nog wel bij deze waarden

Voor ons een kans om deze vraag hardop te stellen. Met de belofte aan het bestuur om voor het nieuwe seizoen een nieuwe huisstijl te kunnen ontwerpen en te implementeren hebben ons gestort op het identiteitstraject. Belangrijk uitgangspunt; supporters moeten in iedere stap meegenomen worden.

Een mooie, intense periode waarbij wij in korte tijd de club, de supporters en het bestuur met al haar emoties zijn tegengekomen. Alleen door het samen op deze manier te doen waren wij ervan overtuigd dat het logo met trots door iedereen gedragen zal worden.

Het moment waarbij met het team een groot doek is onthuld met het nieuwe logo aan ons pand Dock36 in Enter.

De onthulling

In vier dagen, op vier momenten, iedere dag om 19.03 uur (het ontstaansjaar van Heracles Almelo) is het logo van Heracles Almelo element voor element onthuld. Dit resulteerde in een officiële presentatie op vrijdag 29 mei 2015. Een moment waarbij met het team een groot doek is onthuld met het nieuwe logo aan ons pand Dock36 in Enter.

Kaartverkoop

Parallel aan dit identiteitstraject hebben de mannen van Epic hun brains ingezet om een plan te ontwikkelen voor een stijging van de kaartverkoop; een duidelijke doelstelling met een korte deadline. Een grote uitdaging, want hoe en waar trek je een aantal bussen ‘nieuwe’ supporters vandaan die geld over hebben om iedere wedstrijd naar geweldig voetbal te kijken?

De oplossing; het goed begrijpen van deze ‘verborgen’ supporter; wie zijn ze, wat doen ze? Waar wonen ze en hoe leven ze? Door in te zetten op slimme, gerichte communicatiemomenten is het contact gezocht met de doelgroepen. Sympathieke acties die aansluiten bij het sympathieke karakter van de club; proefzitten in het nieuwe stadion, je eigen stoel kiezen, vaderdagacties, een poster-actie, abricampagne en amateurverenigings-acties. Momenteel staat de teller op 6150 verkochte seizoenskaarten. 1850 meer dan een seizoen geleden. De verkoop van de skyboxen gaat als een speer, nog maar vier skyboxen zijn te huur.

De openingswedstrijd

Alle aandacht voor de wedstrijd van 16 augustus. Heracles - N.E.C. Dé wedstrijd met dé opening. Een geweldige ambiance, een vol stadion. De druk is groot; winst brengt geluk in het nieuwe stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd een officiële opening, met een nieuw clublied onder begeleiding van de ‘echte’ god Heracles.

Deze dag, deze wedstrijd, dit was hét moment waarop alle elementen samenvielen. Hét moment waarop bij iedereen in het stadion het enthousiasme en de gedrevenheid voelbaar was. Geen andere uitslag was mogelijk. 3–0 winst voor Heracles Almelo.

Heracles
Heracles
Heracles
Heracles