Wat hebben
we gedaan:

  • Conceptontwerp
  • Visuele identiteit
  • Realisatie

Ready? Set. GO!

De FBK Games is een begrip in Twente én in de atletiekwereld. Mocht je hier niet zo in thuis zijn; de FBK Games is dé Nederlandse klassieker in de atletieksport en wordt gehouden in het FBK Stadion in Hengelo. Ieder jaar is dit het moment om de atletiektoppers van Nederlandse (o.a. Dafne Schippers, Sifan Hassan en Nadine Visser) en internationale bodem aan te komen moedigen.

Sinds dit jaar is het evenement in handen van Global Sports Communication, die een geheel nieuwe opzet heeft doorgevoerd. Alles om het publiek nog meer spanning en entertainment te bieden. Are you ready? 3.. 2.. 1.. GO!

Pitch that shit

Onze relatie met de FBK Games heeft ertoe geleid dat we werden uitgenodigd om deel te nemen aan de pitch voor de vernieuwde stijl. Die kans hebben we natuurlijk met beide handen aangegrepen. Er werden avonden doorgewerkt en designsprints getrokken om uiteindelijk een concept over de finishlijn te trekken. Met resultaat; pitch winst!

> Lees hier meer over onze aanpak in dit interview met Han voor het officiële FBK Games magazine.

Zelfde naam, nieuwe opzet

De verfijning van ons concept was stap één na het binnenhalen van deze opdracht. Er moesten keuzes gemaakt worden voor het logo, definitieve campagnebeelden, kleurcodes en typografie. Vanuit daar konden we gaan bouwen aan een eenduidige uitstraling die past bij de nieuwe opzet van de FBK Games (meer weten? lees hier het uitgebreide artikel in de Volkskrant)

In ons concept zie je een beeld dat naar ons idee past bij sport op wereldniveau. Waar je tegenwoordig heel vaak de trend ‘more is more’ ziet bij evementen, hebben wij juist gekozen voor rust, kracht en esthetiek. Met als doel om in de communicatie van de FBK Games de kunst van athletiek te laten zien in een pure vorm. Cut the crap, en focus op de details. Net als de atleten.

Het logo van de FBK Games heeft door de jaren heen verschillende vormen gehad. Ons streven was naar een logo zonder opsmuk. Een stevige uitstraling die schittert door simpelheid. Heel duidelijk is dat wij onze inspiratie hebben gevonden in de vorm van de athletiekbaan. Daarnaast zijn wij als echte typografienerds erg druk geweest met het juiste letterbeeld naast dit beeldmerk, de verhouding van de letters en deze tot op de millimeter geoptimaliseerd.

Fbk Typografie
Fbkgames Typografie Nerds
Ticket Case
Ticket Case
Abri Fbk

Voor de nieuwe stijl hebben we bewust gekozen voor een clean en esthetisch beeld waarbij we het spanningsveld opzoeken tussen fotografie, vorm en typografie. Voor een event zoals de FBK Games worden ontzettend veel middelen gemaakt. Van e-tickets en abri’s tot parkeerbordjes en facebookberichten. You name it, we’ve made it. En hoe gaaf is het om dan de posters langs de kant van de weg te zien hangen en te zien dat ook op social media de nieuwe stijl tot uiting komt.

Instagram Fbk Games
Instagram Fbk Games

In alle elementen die we hebben ontworpen is ook kleur een belangrijk onderdeel. De combinatie tussen blauw, rood en oranje zorgt voor een frisse eigen kleurencombinatie met een knipoog naar twente. Dit zie je goed terug in de website die, net als de app, in samenwerking met TRIMM werd ontwikkeld.

Website Fbk3
Fbk Stadionbattles
Fbk Stadionbattles
Fbk Perswand
Fbk Sprintactie
Fbk Sprintactie
Fbk Bus
Fbk Bus