Wat hebben
we gedaan:

  • Mentale merkidentiteit
  • Visuele identiteit

Co-creatie met de co-assistent

Het Deventer ziekenhuis is, zoals de naam al zegt, het ziekenhuis in Deventer. Een middelgroot ziekenhuis met 2500 medewerkers. Innovatie en patiëntgerichte zorg zijn hedendaagse uitgangspunten van het ziekenhuis. Mede daardoor ontstond vorig jaar de vraag of de identiteit van het ziekenhuis nog wel aansloot bij haar ambities en waarden.

Tijdens de onthulling van het nieuwe logo

Een ziekenhuis met een missie

Samen met onze strategische partner EPIC zijn we begonnen bij de basis, het herschrijven van de missie en visie van het Deventer Ziekenhuis. Het resultaat: een helder omschreven en gezamenlijk gedragen missie en visie samenkomend in de merkbelofte; Jouw leven, jouw Deventer Ziekenhuis. Deze missie en visie vormden de basis voor alle keuzes die in het identiteitstraject voorbij zijn gekomen.

Samen is beter dan alleen

Deventer Ziekenhuis kwam met de uitdagende vraag hoe we alle medewerkers konden betrekken bij dit identiteitstraject. Ons antwoord: co-creatie! We betrekken iedere medewerker letterlijk bij de keuzes die gemaakt worden in dit traject. Zes weken lang, één dag in de week een creatieve inloopsessie op een zichtbare plek in het ziekenhuis. Direct naast de kantine was onze creatieve broedplaats, waarbij we in het begin veel nieuwe gezichten zagen en naarmate de weken vorderde steeds meer bekenden terugzagen. Iedereen was welkom, van receptioniste tot chirurg. Alle meningen, vragen en input hebben we aangehoord, besproken en toegelicht. Deze sessies waren erg belangrijk voor het draagvlak en creatieve doorontwikkeling van de nieuwe identiteit.

Dat vind ik echt lelijk

Een nieuw logo ontwikkelen wat iedere medewerker van het ziekenhuis mooi vindt? Onmogelijk. Een nieuw logo ontwikkelen die iedereen snapt? Dat was ons doel. Door met alle bezoekers van de inloopsessies in het ziekenhuis te praten kregen wij als ontwerpers en strategen een heel goed gevoel bij wat er speelde in de organisatie. Daarnaast was het ons doel om ze van ‘mooi of lelijk’ naar ‘dit past wel of niet bij het ziekenhuis’ te krijgen. Of dat is gelukt? Volgens ons wel!

Tadaaaa

En toen natuurlijk, het moment suprême. De onthulling van het nieuwe logo tijdens het jaarlijkse event ‘DZ Live’ in de Deventer Schouwburg. Ook hier mochten wij over meedenken en kwam weer de vraag naar interactie met de medewerkers die tijdens het event in de zaal zaten. Doormiddel van een levensgrote blokkenpuzzel, die op het podium in elkaar werd gezet door bestuursleden en medewerkers, werd stukje bij beetje het logo onthult. Een goede knal met confetti en applaus maakte het compleet. Missie geslaagd!

Deventer Ziekenhuis 3
Deventer Ziekenhuis 3
Deventer Ziekenhuis 5
Deventer Ziekenhuis 5
Deventer Ziekenhuis 7
Deventer Ziekenhuis 8
Deventer Ziekenhuis 8
Deventer Ziekenhuis Voorbeelden3
Deventer Ziekenhuis Voorbeelden3